Sinki Oh Sinki !
Authored by (your name) | 0 love letter from other so far

Sepas berjalan beberapa minit mencari tempat yang ada air, akhirnya jumpa sebuah pantry (tempat basuh pinggan mangkuk, baju dan macam2) di hostel. Kebetulan ada mak cik cleaner sedang bersihkan singki2 yang tersumbat.

Sikit pun dia tak mengeluh pasal singki2 tu...malunya bila fikir balik, yang tinggal di hostel kebanyakannya bijak-bijak belaka, tahap A+...tapi akhlak rendah.

Terbit pulak rasa nak tolong mak cik tu bersihkan singki tu skali (cewah)...sebaik saja aku sentuh singki tu, mak cik tu kata,"Jangan dik, kotor bha tu..kotor nanti tangan....biar makcik cucikan"..sambil tersenyum..

Mak cik sedarkah? bahawa tangan mak cik yang selalu cuci segala singki, paip, lubang tandas yang kotor+tersumbat itulah tangan yang bersih dan mulia.

Muhasabah: memanglah tugas mak cik cleaner tu 'clean'kan segala kotoran, tapi janganlah tambah lagi beban kerja dia, jagalah juga kebersihan. Kan kebersihan tu sebahagian daripada iman?

Kerja apa pun kalau dibuat dengan lapang dada dan ikhlas pasti dipandang mulia, tak gitu? Smile

1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha
Authored by (your name) | 0 love letter from other so far

Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?
Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini
Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!
Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!
Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)
Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.
[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  
Follow Blog Sponsor
WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget) 
Like Fan Page Sponsor



/iframe> <iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://www.facebook.com/MamasShine&layout=button_count&width=200&show_faces=false&action=like&colorscheme=light&font&height=21&appId=249145351791572" style="border: none; height: 20px; overflow: hidden; width: 92px;">

 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 


Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*
Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

Giveaway "I Love U" Chocolate By Nabila Biela
Authored by (your name) | 5 love letter from other so far
Assalamualaikum..

Hurm,, sgt lme aku x mengupdate blog nie,, well da midsem pn.. sbln je lg aku da nk xzam,, agk bz ssgt,,, hari ni macm byasela,,, aku nak join segmen by Nabila Biela. Hadiah dy coklat meih. Okey spe2 yg pencinta coklat tu,, pkai rmai2 KLIK BANNER untuk join. Syarat pn x susah.

P
P/s: due date on 13 Jun (one week only) 


1st Giveaway by Saya Budak Baru Belajar
Authored by (your name) | 2 love letter from other so far


tag dye


Preview Jom Tukar Link Part 4
Authored by (your name) | 0 love letter from other so far
Assalamualaikum..

Mengupdate blog pd waktu zohor.. Bagus x aku.. heeee... (teruk betul minah nie..) Okey hari nie hari ahad.. Yuhuuuuuu.. weekend.. so cuti and bnyk mse terluang.. Peace.. Ari ni aku nk preview peserta untuk grou yg seterusnya,, LETS GO!!!!!!!!!!!!!!!!!


Komen
aku untuk blog nie,, hurmmm.. terlalu simple la,, aku rse better tuka template and background,, tp x tau la kalo pendapat org lain kan??

Actually aku x paham sgt konsep blog nie.. heeee.. Sory tuan empunya blog.. TAPI aku suke,, Simple dan cantek.. Thumbs up...


Ahah.. Syahdu background muzik dye.. hehe.. Bkk2 tgok backgraund da mcm buku nota da.. tp cntek la brader,, heeee.. mst peminat tegar korea nie...

Cutenye tuan punya blog nie.. heeee... xd nk komen ape2... Klik banner and terjah ok..

Cupcake.. Sedapnye.. Comel blog nie.. Polka in blue,, hehe..
ok thanx sume sbb sudi join segmen 


MINI GA 2
Authored by (your name) | 1 love letter from other so far
 
 

Segmen Jom tukar Link
Authored by (your name) | 22 love letter from other so far
Assalamualaikum... 

TAMAT

 

Alhamdulillah.. Belog Che' Luna dah pn mencecah 100 org follower.. Thanx pd semua yg sudi follow. Bersempena dgn pnambahan jumlah follower nie, Che' Luna nak lancarkan 1st segmen iaitu JOM TUKAR LINK. (Tengok banner) Segmen ni di tujukan pada sape2 yg sudi bertukar link dgn Che' Luna. Bkn ape senang nak blogwalking. Kalo blog comey kte follow... Heeee... 

Dari semasa Che' Luna akan update Url blog pserta bserta header mereka. Yela sbb Che' Luna suke follow blog yg header dy cun melecun... Haaa... Agpn nk tlg promote korg... heee... (suke x???) Ok.. Sippppp... 

Rules bru daa... 5 peserta terbaru, Che' Luna akn listkan dkat 'Peserta Jom Tukar Link'.. *Tgok kat sidebar. Stiap kali peserta ckup 5 Che' Luna akn preview blog dorg. 5 terbaru. Ikt turn k.. Sape dlu dy dpt.. *ikt smbutan. Kalo rmai org join cpatla di preview.

Oppps...

Sebelum ape2 harap bley Follow instruction.... ok..... (^_^)

1. Wat entri bertajuk "Jom Tukar Link". Dalam entri tersbut sila kepilkan sekali banner yg kat ats dan link kan ke Belog Che' Luna. *WAJIB
2. Kalo boley letak header korg skali dlm entri k.. *X wajib pn *tak perlu da.. Che'Luna nk prin scrin sdri design blog peserta. (
baru nmpk kemas)
2. Sila tinggalkan link entri korg tu dekat ruangan komen kat bwh entri nie. *Senang nk bw.*Kalo boleh tglkan la skali link kwn bloger korg. Heee
3. Letak banner kat sidebar korg. *Kalo rajin. X pakse pn.
4. Tag beberapa org kwn.. Pastikan mereka tau.. (terpulangla brape. Sorg pn xp) *X wajib pn. Tujuan promote utuk memeriahkan segmen je.

p/s: Actualy x di wajibkan pn pada korg nk follow blog Che' Luna nie.. Terpulang pada msing2... P kalo rajin tu follow la... Yela nk tau perkembangan segmen. Psssst. Mne la tau ade ole2 kan.
*Tak di tentukan pn tarikh tutup.. Selagi mampu segmen ni akan di teruskan.
* Segmen akan terbatal sekiranya x mendapat smbutan
*Akan ade GA kalo dpt sambutan lbey dri 100 ops 50 org... (STAY TOON) 

Kumpulan Peserta Pertama
Kumpulan Peserta Kedua
Kumpulan Peserta Ketiga
Kumpulan Peserta Kempat



 

Older Post